september 5, 2009

Hummel og kanari

Posted in Uncategorized kl. 13:38 av gunnlina

g7dumbledore16Etter at elevene mine på kvs i fjor leste noen av Harry Potter bøkene på engelsk, som en del av pensum, så jeg meg nødt til å lese bøkene selv. I utgangspunktet har jeg aldri vært interessert i Harry Potter konseptet og før i fjor hadde jeg bare sett en av filmene også. Men så hadde det seg slik at jeg delte hybel i Kristiansand med Åshild som hadde hele samlingen av Harry Potter filmene i hylla:)

Resultatet ser dere her: Jeg sitter av og til på YouTube og ser forskjellige klipp og intervjuer. I dag kom jeg over en video som er lagd om den siste Albus-Dumbledoreskuespilleren som spiller Albus Humblesnurr (film 3-6). Jeg hadde en liten prat med Storesøs Synne om nettopp hvordan Michael Gambon spilte rollen som Humlesnurr og mens jeg syntes han presenterte en mer troverdig Humlesnurr syntes Synne hans Humlesnurr var for langt fra hvordan han er beskrevet i bøkene.

Men nå kom jeg altså over en video fra YouTube som bare er utrolig festlig – hvor han som har laget filmen nettopp gir eksempler på hvordan Michael Gambon gir Humlesnurr helt feil personlighet… Jeg syns fortsatt at Gambon spiller bra, men denne vidoen er uansett utrolig festlig å se på!

Se videoen her: http://www.youtube.com/watch?v=TkAFjVWJy4c

Reklamer

1 kommentar »

  1. Synne said,

    Hei lillesøs:)
    Jeg kikket på kommentarene nedenfor videoen, og en av dem satte virkelig fingeren på det jeg tenker om Gambon (og kanskje spesielt manuskriptet han spiller etter): han viser en Humlesnurr som er tydelig sårbar, frustrert, sint; han er ikke den trygge figuren som en alltid kan stole på. Den eneste klart negative egenskapen han har i bøkene er at han prøver å beskytte Harry fra sannheten om Voldemort og dermed gir ham litt dårlige kort på hånden.
    Men nok HP-prat!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: